Histoire de l'entreprise

Une entreprise familiale
Tout a commencé en 1953 dans le garage de nos grands-parents Maria et Franz Schumacher à Raeren, en Belgique, juste à la frontière allemande près d’Aix-la-Chapelle. Après la guerre, notre grand-père a voulu se construire une nouvelle existence. Il décida de fabriquer de la moutarde, car la production de moutarde n’était pas compliquée, ne coûtait pas cher et ne nécessitait pas beaucoup d’espace. Les affaires avec la moutarde marchaient bien et, au fil du temps, l’entreprise, appelée « Gloria » puis « Filou », s ’est agrandie, le garage et la petite annexe ont été complétés par deux autres extensions. À un moment donné, nos grands-parents ont commencé à produire d’autres produits, notamment de la mayonnaise et des plats cuisinés. Mais ensuite, notre grand-père Franz est tombé malade. Notre tante, l’une des sœurs de notre mère Elvira, a repris l’entreprise pour un certain temps. Mais il était clair qu’elle ne voulait pas la diriger pour toujours. Finalement, notre mère Elvira et notre père Philippe ont décidé de reprendre l’entreprise.
En 1983, nos parents ont repris l’entreprise dans son intégralité. Entre-temps, les plats cuisinés, produits en grande quantité dans notre Conserverie & Moutarderie Belge, avaient connu un grand succès sur le marché. Pendant près de quatre ans, nos parents n’ont produit que pour un seul gros client. À un moment donné, d’autres produits ont été ajoutés : des vinaigrettes, des pâtes à tartiner et des sauces. L ’entreprise a continué à se développer. Bientôt, quatre enfants allaient voir le jour, c’est-à-dire nous. Plus nous grandissions, plus nous aidions nos parents dans l’entreprise, jusqu’à ce que trois d’entre nous rejoignent progressivement l’entreprise.
Aujourd’hui, nous, Rachel, Raphaël et Laurent, sommes une équipe de trois personnes à la tête de l’entreprise familiale. En 2010, nous avons commencé à fabriquer des produits certifiés bio pour différents clients, dont principalement des pâtes à tartiner.
NOTRE PHILOSOPHIE
En tant que 3ème génération,
nous nous sommes donné pour mission de rendre notre entreprise
familiale, avec une expérience maintenant de presque plus de 70 ans,
plus durable. Nous avons construit notre stratégie d’entreprise sur un
modèle de durabilité. Cette idée se retrouve dans plusieurs domaines :
le domaine écologique, le domaine économique et le domaine social.

Een familiebedrijf
Het begon allemaal in 1953 in de garage van onze grootouders Maria en Franz Schumacher in Raeren, België, net over de grens met Duitsland in de buurt van Aken. Na de oorlog wilde onze grootvader een nieuw leven opbouwen. Hij besloot mosterd te gaan maken, want mosterd produceren was niet ingewikkeld, niet duur en vergde niet veel ruimte. De mosterdhandel liep goed en na verloop van tijd breidde het bedrijf, dat bekend stond onder de naam "Gloria" en daarna "Filou", uit met twee extra aanbouwen aan de garage en het kleine bijgebouw. Op een gegeven moment begonnen onze grootouders ook andere producten te produceren, waaronder mayonaise en kant-en-klaarmaaltijden. Maar toen werd onze grootvader Franz ziek. Onze tante, een zus van onze moeder Elvira, nam het bedrijf een tijdje over. Maar het was duidelijk dat ze het niet voor altijd wilde runnen. Uiteindelijk besloten onze moeder Elvira en onze vader Philippe om de zaak over te nemen.
In 1983 namen onze ouders het bedrijf volledig over. Ondertussen waren de kant-en-klare maaltijden die in grote hoeveelheden in onze Conserverie & Moutarderie Belge werden geproduceerd, een groot succes op de markt. Bijna vier jaar lang produceerden onze ouders slechts voor één grote klant. Op een bepaald moment kwamen daar andere producten bij: dressings, spreads en sauzen. Het bedrijf bleef groeien. Al snel werden er vier kinderen geboren - dat zijn wij. Hoe meer we opgroeiden, hoe meer we onze ouders hielpen in het bedrijf, totdat drie van ons geleidelijk in het bedrijf stapten.
Vandaag staan wij, Rachel, Raphaël en Laurent, als een team van drie personen aan het hoofd van het familiebedrijf. In 2010 zijn we begonnen met het maken van gecertificeerde biologische producten voor verschillende klanten, voornamelijk spreads.
ONZE FILOSOFIE
Als 3e generatie hebben we het onze missie gemaakt om ons familiebedrijf, met inmiddels bijna 70 jaar ervaring, duurzamer te maken. We hebben onze bedrijfsstrategie gebouwd op een model van duurzaamheid. We hebben onze bedrijfsstrategie gebouwd op een model van duurzaamheid:
ecologisch, economisch en sociaal.

Een familiebedrijf
Het begon allemaal in 1953 in de garage van onze grootouders Maria en Franz Schumacher in Raeren, België, net over de grens met Duitsland in de buurt van Aken. Na de oorlog wilde onze grootvader een nieuw leven opbouwen. Hij besloot mosterd te gaan maken, want mosterd produceren was niet ingewikkeld, niet duur en vergde niet veel ruimte. De mosterdhandel liep goed en na verloop van tijd breidde het bedrijf, dat bekend stond onder de naam "Gloria" en daarna "Filou", uit met twee extra aanbouwen aan de garage en het kleine bijgebouw. Op een gegeven moment begonnen onze grootouders ook andere producten te produceren, waaronder mayonaise en kant-en-klaarmaaltijden. Maar toen werd onze grootvader Franz ziek. Onze tante, een zus van onze moeder Elvira, nam het bedrijf een tijdje over. Maar het was duidelijk dat ze het niet voor altijd wilde runnen. Uiteindelijk besloten onze moeder Elvira en onze vader Philippe om de zaak over te nemen.
In 1983 namen onze ouders het bedrijf volledig over. Ondertussen waren de kant-en-klare maaltijden die in grote hoeveelheden in onze Conserverie & Moutarderie Belge werden geproduceerd, een groot succes op de markt. Bijna vier jaar lang produceerden onze ouders slechts voor één grote klant. Op een bepaald moment kwamen daar andere producten bij: dressings, spreads en sauzen. Het bedrijf bleef groeien. Al snel werden er vier kinderen geboren - dat zijn wij. Hoe meer we opgroeiden, hoe meer we onze ouders hielpen in het bedrijf, totdat drie van ons geleidelijk in het bedrijf stapten.
Vandaag staan wij, Rachel, Raphaël en Laurent, als een team van drie personen aan het hoofd van het familiebedrijf. In 2010 zijn we begonnen met het maken van gecertificeerde biologische producten voor verschillende klanten, voornamelijk spreads.
ONZE FILOSOFIE
Als 3e generatie hebben we het onze missie gemaakt om ons familiebedrijf, met inmiddels bijna 70 jaar ervaring, duurzamer te maken. We hebben onze bedrijfsstrategie gebouwd op een model van duurzaamheid. We hebben onze bedrijfsstrategie gebouwd op een model van duurzaamheid:
ecologisch, economisch en sociaal.
