German-speaking heads of state meet in Belgium - Visit to Eupen planned

31.08.2023, Eupen, Belgien


Op 11 en 12 september vindt in België de 19e informele top van de staatshoofden van de Duitstalige landen van Europa plaats. Vanuit Oost-Belgisch perspectief ligt de nadruk vooral op de tweede dag van het bezoek.
De staatshoofden van Duitsland, Liechtenstein, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland en natuurlijk België zullen na 2016 opnieuw een bezoek brengen aan Eupen.
Op het programma van de DG staat een bezoek aan de kabelfabriek. De echtgenotes van de staatshoofden bezoeken de Moutarderie in Raeren.
Op uitnodiging van koning Filip en koningin Mathilde worden de hoogste vertegenwoordigers van Duitsland, Liechtenstein, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland verwacht op de vergadering in het kasteel van Laken op 11 september. België is voor de tweede keer sinds 2016 gastheer van de bijeenkomst.
De eerste dag van de top begint in het kasteel van Laken met een werkvergadering over het thema ruimte. De dag wordt afgesloten met een concert van de Young Belgian Strings en een diner in het kasteel van Laken..



in News
La Moutarderie et conserverie belge, une vraie success story familiale