Over generaties heen

De 1e generatie

Het begon allemaal in 1953 in de garage van onze grootouders Maria en Franz Schumacher in Raeren, België, vlak bij de Duitse grens in de buurt van Aken. Na de oorlog, wilde onze grootvader een nieuw leven opbouwen. Hij besloot mosterd te gaan maken, omdat de productie van mosterd niet ingewikkeld was, niet duur en niet veel ruimte vergde. De mosterdhandel ging goed en mettertijd breidde de zaak, die "Gloria" en daarna "Filou" heette, zich uit, de garage en het kleine bijgebouw werden voltooid met nog twee uitbreidingen. Op een gegeven moment begonnen onze grootouders ook andere producten te produceren, waaronder mayonaise en kant-en-klaarmaaltijden. Maar toen werd onze grootvader Franz ziek. Onze tante, een van onze moeders zussen Elvira, nam de zaak een tijdje over. Maar het was duidelijk dat ze het niet voor altijd wilde runnen. Uiteindelijk besloten onze moeder Elvira en onze vader Philippe de zaak over te nemen.

De 2e generatie

In 1983 namen onze ouders het bedrijf in zijn geheel over. Intussen hadden de kant-en-klare maaltijden die in grote hoeveelheden in onze Belgische conserven- en mosterdfabriek werden geproduceerd, veel succes op de markt. Bijna vier jaar lang produceerden onze ouders alleen voor één grote klant. Op een gegeven moment kwamen daar andere producten bij: dressings, spreads en sauzen. Het bedrijf bleef groeien. Al snel werden er vier kinderen geboren, en dat waren wij. Hoe meer we opgroeiden, hoe meer we onze ouders hielpen in de zaak, tot er geleidelijk drie van ons in het bedrijf kwamen.

De 3e generatie

Vandaag zijn wij, Rachel, Raphaël en Laurent, een team van drie personen die het familiebedrijf leiden. In 2022 zijn wij begonnen met het maken van gecertificeerde biologische producten voor verschillende klanten, voornamelijk spreads. Op een bepaald moment besloten we dat we niet uitsluitend voor andere grote klanten wilden produceren, maar dat we ook onze zelfgemaakte spreads en dressings onder ons eigen merk wilden verkopen. Zo is ons nieuwe statiegeldassortiment "Maria & Franz" ontstaan, ter nagedachtenis aan onze grootouders die bijna 70 jaar geleden ons familiebedrijf begonnen in een kleine garage in Raeren.

ONZE FILOSOFIE

Als de derde generatie,
hebben wij het tot onze missie gemaakt om ons familiebedrijf, met een ervaring van bijna 70 jaar
ervaring van bijna 70 jaar, duurzamer. Wij hebben onze bedrijfsstrategie opgebouwd
strategie op basis van een duurzaamheidsmodel. Dit idee komt op verschillende gebieden tot uiting:
ecologisch economisch sociaal.