Ons team

Norbert Krott

Afdelingshoofd van de beschutte werkplaats in Eupen

Norbert Krott is manager bij de sociale werkplaats in Eupen, waarmee wij als bedrijf zeer nauw samenwerken. Gehandicapten en niet-gehandicapten werken er. Zij krijgen de kans om op voet van gelijkheid samen te werken en uit te blinken.

Sommige van onze producten - waaronder onze "Maria & Franz" smeersels en dressings - worden in de Beschützende Werkstätte gebotteld en van het juiste etiket voorzien. Wat begon als een zakenrelatie met de beschutte werkplaats is nu een vriendschappelijke relatie geworden. Zonder Norbert en de BW, zouden we niet zijn waar we nu zijn.

Het begon allemaal vier jaar geleden. In die tijd vulden en etiketteerden Norbert en zijn team ongeveer 1.000 potten per maand voor ons. Nu zijn het bijna 70.000 potten per week. "In het begin vroegen we ons af of we het konden doen op een schaal zo groot als een beschutte werkplaats," zegt Norbert. "Maar zo heeft het zich ontwikkeld en zo heeft het gewerkt - en wij werken hand in hand met de familie Renson en de Conserverie & Moutarderie Belge.

Wij leveren onze producten, die in onze fabriek in Raeren worden geproduceerd, aan de beschutte werkplaats in containers van 1000 kilogram. Daar worden de producten afgevuld in potten, geëtiketteerd, gecodeerd en verpakt. Zij worden dan rechtstreeks naar de klant vervoerd of bij BW opgeslagen. Met "Maria & Franz" worden nu ook de statiegeldpotten voor de eerste keer bij BW gevuld en geëtiketteerd. "Duurzaamheid is belangrijk en daarom zijn we blij dat we de producten van Maria & Franz hier kunnen verwerken", zegt Norbert.

In die tijd was onze samenwerking nog een project waarvan we niet wisten waar het zou eindigen. "Maar wat we de afgelopen jaren samen hebben opgebouwd, is al enorm. In de toekomst willen wij onze samenwerking nog versterken, ons verder ontwikkelen en samen groeien.

Onze herbruikbare potten worden ingezameld, gesorteerd, schoongemaakt en gesteriliseerd door het Belgische bedrijf "Bring back Packaging" in Herstal. Vervolgens halen we de potten schoon en vrij van lijmresten op, zodat we ze opnieuw kunnen vullen met onze sauzen en dressings - steeds weer opnieuw, want dat is goed voor ons milieu en bespaart grondstoffen.


Laurent Halmes is directeur van 'Bring back' en speelt voor ons dus een centrale rol als het gaat om een duurzaam systeem voor herbruikbaar statiegeld. Voor ons, als Belgisch familiebedrijf, is het belangrijk om een lokale partner met "Bring back" te hebben, om de transportafstanden tussen het wascentrum en de productiesite zoveel mogelijk te beperken.


Bovendien maakt Laurent zich al lang zorgen over duurzaamheid: "Helaas hebben we in België niet zo'n goed statiegeldsysteem als in Duitsland. Veel producenten nemen de potten niet terug omdat het te ingewikkeld is. De meeste yoghurtpotjes eindigen in de glasbak en worden dan omgesmolten. Dit genereert veel CO2, veel meer dan het schoonmaken en hergebruiken van de herbruikbare potten", legt Laurent uit. Daarom heeft hij "Bring back" opgericht, om de last van het schoonmaken van de potten met toegevoegde waarde bij de producenten weg te nemen en de logistiek voor hen te coördineren.

Laurent Halmes

Directeur van Bring Back Packaging

Michael Weynand

Onze productiemanager

Michael Weynand is onze productiemanager. Hij maakt nu een jaar deel uit van ons team. Hij is een grote steun in de productie en zorgt ook voor onze andere werknemers. Maar hij heeft ook een andere zeer belangrijke taak: Michael is een technologie professional. Hij zorgt ervoor dat onze machines werken en zo nodig worden gerepareerd.

Met zijn kennis houdt hij ook toezicht op de bouw van onze nieuwe productiehal, die in 2024 klaar moet zijn. Om ervoor te zorgen dat het nieuwe gebouw optimaal kan worden gebouwd, dat het aan onze behoeften voldoet en dat elke vierkante meter optimaal wordt benut, staat hij ons met raad en daad bij.

Ook op vriendschappelijk vlak kunnen we het goed met elkaar vinden: "Ik waardeer de familiale sfeer zeer en ik heb een zeer goed contact met de jonge bazen hier," zegt Michael. "Anders dan in zeer grote bedrijven kunnen problemen direct worden besproken en opgelost. Beslissingen worden snel genomen en ik heb veel te zeggen."

Wat Michael het leukst vindt aan zijn baan is de afwisseling en het feit dat er elke dag nieuwe uitdagingen zijn. Hij zegt dat ons bedrijf een bedrijf van de toekomst is, "en ik ben er trots op er deel van uit te maken".

Laurent Pierre

Logistiek Directeur

Laurent Pierre is sinds 2019 verantwoordelijk voor onze logistiek. Hij coördineert de inkomende en uitgaande van onze producten en zorgt ervoor dat alles op tijd bij de klant is. Hij controleert ook de geleverde goederen die wij nodig hebben voor de productie van onze sauzen en dressings. Wat hem het meest bevalt in ons bedrijf is de samenhang, het teamwerk en de goede werksfeer.

Rudy Bola

E-commerce Manager

Rudy Bola is sinds 2020 verantwoordelijk voor onze aanwezigheid op het internet en onze socialemediakanalen. Hij heeft een groot talent voor de planning en het grafisch ontwerp van onze websites, alsook voor de online marketing van onze producten. Naast het dagelijkse werk bedenkt Rudy steeds nieuwe projecten die hij vervolgens met succes uitvoert. Hij stelt het bijzonder op prijs dat hij zelf kan deelnemen aan de ontwikkeling van ons bedrijf.

David Havenith

Manager Klantenservice

David Havenith doet een werk-studie programma in Public & Business Administration. Sinds augustus 2020 coördineert hij onze bestellingen, behandelt hij onze klanten en, natuurlijk, alle inkomende e-mails. Samen met Rachel gaat hij ook naar veel handelsbeurzen om onze producten te vertegenwoordigen. Hij voelt zich hier thuis omdat hij geniet van de familiale sfeer en gewoon graag deel uitmaakt van ons team.

Stephan Duchesne

Productontwikkelaar

Stephan Duchesne levert een belangrijke bijdrage aan het succes van ons bedrijf. Als productontwikkelaar begeleidt hij onze sauzen en dressings vanaf het idee tot de marktintroductie. Hij heeft een zevende zintuig voor de samenstelling van de verschillende ingrediënten - wat in zijn pan belandt is meestal een meesterzet. En als iets niet helemaal in elkaar past, weet Stefan precies aan welke schroef hij nog moet draaien om het perfecte product te ontwikkelen.

Osmany Gonzalez

Productiemedewerker

Osmany Gonzalez speelt al elf jaar een zeer belangrijke rol in ons bedrijf. Als mixer is hij verantwoordelijk voor de juiste samenstelling van onze warme en koude sausrecepten. Hij is ook betrokken bij de productie van mosterd. Hij heeft een gave om ingrediënten af te wegen, samen te stellen en te mengen met precisie. Osmani beschrijft zichzelf als een fijnproever en geniet ervan omringd te zijn door de heerlijke geuren van onze producten.

Manu Nkisi-Sakaneno

Productiemedewerker

Manu Nkisi-Sakaneno is al 20 jaar betrokken bij onze productie en ons bedrijf. Hij is verantwoordelijk voor alle productiestadia van onze "Maria & Franz" producten. Als de "grote baas van onze productie", verdient Emanuell bijna een medaille. Hij voelt zich erg op zijn gemak in ons gezelschap. "Dat is vooral omdat ik mezelf als deel van de familie beschouw," zegt hij.

Bastien Dethier

Kwaliteitscontrole

Bastien Dethier is nog maar pas bij ons team gekomen. Hij heeft een zeer belangrijke taak: kwaliteitscontrole. Niet alleen ondersteunt hij de verbetering van de werkprocessen binnen het bedrijf, maar hij waakt ook over de kwaliteit van onze levensmiddelen en producten. "Nauwkeurigheid en precisie zijn erg belangrijk in mijn werk hier. Als onderneming zijn wij er zeer trots op dat wij hem als oud-stagiair en thans student landbouwwetenschappen hebben kunnen aantrekken.

Nermin Ljujkovic

Productiemedewerker

Nermin Ljujkovic werkt in de productieruimte en is onze allrounder die altijd iets te doen heeft. Hij zorgt ervoor dat onze producten goed verpakt zijn, de juiste labels hebben en op de juiste pallets terechtkomen. Nermin werkt al tweeënhalf jaar bij ons bedrijf en is zeer flexibel in zijn werk, want: "Ik vind hier alle soorten werk leuk. Ik ben niet te kieskeurig over een taak, ik doe ook kleine dingen hier en daar die opkomen." Dus er is nooit een saai moment.

Ibrahim Bilen

Productiemedewerker

Ibrahim Bilen maakt sinds 2019 deel uit van ons bedrijf en is verantwoordelijk voor het afvullen van onze producten. Hij werkt aan de vulmachine en zorgt er ook voor dat elke pot en container goed wordt afgesloten. Hij controleert ook of de etiketten correct zijn geplaatst en of ze alle belangrijke informatie bevatten. "Het is belangrijk dat ik heel precies werk. Dit is mijn kracht, die ik hier elke dag kan gebruiken.

Zoran Mikulic

Productiemedewerker

Zoran Mikulic speelt een zeer belangrijke rol in ons bedrijf. Als mixer staat hij dagelijks voor de uitdaging om de ingrediënten van onze producten met precisie te combineren, af te wegen en te mengen. Zijn kracht ligt in zijn nauwgezetheid en grote concentratie, want aan het eind van de dag moet alles perfect zijn om een perfect product te creëren. Terwijl hij aan het werk is, hangt er altijd een heerlijke geur van onze smeersels en dressings in de lucht. "Het maakt je soms hongerig, vooral als je nieuwe smaken probeert.

Cédric Reul

Productiemedewerker

Cedric Reul is al vele jaren bij het bedrijf. Hij is een van onze multi-geschoolde werknemers - en dat is zijn gewicht in goud waard. Hij ziet het werk, neemt de taken op zich waarvoor hij op dat moment nodig is, bereidt de mengsels voor onze producten voor, kan alle machines bedienen en aarzelt niet om onze vrachtwagens van tijd tot tijd te lossen. "Ik hou van de afwisseling in mijn werk. Dus ik verveel me nooit."

Christian

Werknemer in de beschutte werkplaats

Christian werkt sinds januari 2021 in de beschutte werkplaats in Eupen, waarmee wij als bedrijf nauw samenwerken. Onze "Maria & Franz" producten worden daar gedeeltelijk afgevuld en geëtiketteerd. Christian is er verantwoordelijk voor dat onze smeersels en dressings niet alleen goed worden afgesloten, maar ook correct worden geëtiketteerd. Dit is een bijzonder rigoureuze baan. Van tijd tot tijd komen Christian en zijn collega's van de beschutte werkplaats ook naar ons bedrijf in Raeren en helpen ons ter plaatse.